Lazer Tedavi
Tıbbın birçok dalında kullanılan lazer tedavi sistemleri son yıllarda diş Hekimliğinde de kullanılmaya başlamıştır. Halk arasında Lazer Dolgu olarak bilinen işlem; gerçek lazerle değil mavi bir lamba veya LED ‘le elde edilen mavi ışıkla beyaz dolguların sertleştirilme işlemidir.
Gerçek Lazer tek renkli düz ve enerji taşıyan bir ışın demetidir. Çalışma prensibi lazer enerjisinin dokular arası bağları çözmesidir. Laser kullanıldığı tüm bölgelerde sterilizasyon ve dezenfeksiyon sağlar.
Diş Hekimliği Lazerleri Kullanım alanları:
- İmplant üstü ameliyatlarında (iğnesiz- dikiş atmadan) İmplant diş eti şekillendiricilerinin ( gingiva former )yerleştirileceği diş etleri lazer ışınlarıyla ete değmeden implantın çapı kadar daire şeklinde açılır sonra montaj yapılır.Klasik yöntemlere göre iyileşme çok daha hızlı ve ağrısızdır, kanama yok denilecek kadar azdır.
- Çürük temizlemede ( % 85 hastada iğnesiz ) Laserle biostimulasyon ayarıyla 1-2 dakika ışın verilerek dişin ağrı hissetmesi durdurulur. Laser ışınlarıyla dişin çürüğü dişe dokunmadan temizlenir . Lazer seçici olduğu için sağlam dokuya zarar vermez dişin sert dokularını aşındırmaz. Çalışılan bölgeleri steril eder. Bu özelliği klasik yöntemlerle yapılan çürük temizleme işlemlerine göre büyük bir avantajdır.
- Sallanan dişlerin sallanmasının azaltılması ve durdurulması Dişler kemiğe yapışık değildir, Dişlerle Kemik arasında bir aralık vardır. Bu aralıktaki milyarlarca ipcik (ligament) dişi kemiğe bağlar. Bu aralıkta biriken bakteriler ,diş taşları ,gıda artıkları veya diş sıkma ve gıcırdatmaları bu ipcikleri yok eder ve dişlerin sallanmasına neden olur. Laser ışınlarıyla her sallanan diş için 1-2 dakikalık ve 2-3 seanslık tedavi ve yok denilecek kadar bir sızlamayla sallanma durdurulur veya azaltılır.
- Diş eti tedavilerinde ( İğnesiz/dikişsiz ) Diş etlerinde kanama, ağrı, şiş, ağız kokusu olması diş eti iltihabı veya kemik erimesi belirtisidir. Lazerle tüm ağız için 20-25 dakikalık 2 seanslık bir uygulamayla sorunlar ortadan kalkar.
- Apse tedavisinde ( iğnesiz) Şiş bölge lazerle ışınlarıyla açılır ve apse boşaltılır. ( 1 dakika )
- Diş eti ameliyatlarında ( iğnesiz ) Aşırı kabarmış ve hatta dişlerin kronlarına doğru sarkmış diş etleri tedavi edilir. Lazerle sterilizasyon sağlar.
- Gömülü dişlerde Travmasız bir şekilde ve çok az bir kanamayla diş etini kesmede, kemiği kaldırmada , kemikle dişin arasını açmada ,diş kesmede kullanılır. Çenede şişme ve ameliyat sonrası ağrı klasik yöntemlere göre daha azdır.
- Kanal tedavilerinde kök kanallarını steril etmede
- Fistül kanallarını kapatmada ( iğnesiz ) Kök ucu iltihapları sivilce görünümünde bir delikle ağıza açılabilir. Toplu iğne başı büyüklüğündeki bu delikler lazerlenir ve kanal tedavisi yapılarak dişin çekilmesi önlenir.
- Dil ve dudak frenilomlarını kesmede (iğnesiz) Üst ön iki dişin arasının açık kalmasına veya dil yapışıklığına neden olan frenilum dediğimiz bağlantıların kesilmesinde. (1,2 dakika )
- Aft ve uçuk tedavisinde ( iğnesiz) 1 dakikalık uygulamayla iyileşme hızlandırılır, acı azaltılır.
- Dişlerin boyunu uzatmada – çok görünen diş etinin az görünmesini sağlamada
- Ağızda oluşan fındık büyüklüğüne kadar varan zararsız patolojik kitleleri yok etmek de ( iğnesiz )
- Diş etindeki estetiği bozan morumsu koyu lekeleri yok etmede ( iğnesiz )
- Dişlerin soğuk sıcak hassasiyet gidermede (iğnesiz)1 dakikalık uygulamayla hassasiyet azaltılır gerekirse 2. bir seans daha uygulanır.
Randevu Alın
Email : [email protected]
Telefon : +90 242 316 44 70
Acil Durum İletişim
Telefon : +90 242 316 44 70
Gsm : +90 539 857 12 41
Randevu Alın
Pazartesi – Cuma : 09:00 – 18:00
Cumartesi : 09:00 – 16:00